« Vissza a(z) FrontPage oldalra

0.2.Utilizatorii si capabilitatile lor

Pentru crearea unui cont sau logarea in portal extern ca si transportator sau functionar, este necesara logarea prin serviciul Mpass prin utilizarea unui certificat. Dupa prima logare, se creaza automat un cont pentru portal extern. In cazul transportatorilor care detin IDNO, este necesara actualizarea contului  prin inregistrarea IDNO-ului la ANTA de catre un utilizator cu rol de Administrator Liferay. Aplicatia va gestiona urmatoarele roluri pe fiecare tip de institutie:

Roluri Portal Extern (PE):

Rol

Capabilitati

Cetatean anonim

Nu necesita logarea in sistem, capabilitatile acestui rol sunt disponibile prin accesarea portalului extern.

Poate vizualiza continut html informativ public despre portal.

Poate vizualiza documente de interes public.

Poate efectua cautari simple full-text in continutul repository-ului curent din Liferay .

Poate vizualiza rapoartele de interes public: Stoc autorizatii, Lista preturi si Consultare traseu.

Are acces la urmatoarele pagini: Acasa, Descriere Serviciu, Raport stoc autorizatii, Lista preturi, Legaturi utile si Consultare traseu – caracteristicile fiecarei pagini sunt descrise in capitolele de mai jos.

Cetatean autentificat

(Transportor)

Poate vizualiza continut html informativ si documente de interes public si deasemenea are acces la toate paginile pe care le poate accesa si cetateanul anonim.

Poate vizualiza detalii despre contul propriu in cadrul subpaginilor categoriei Situatie transportator, detalii despre subpagini se gasesc in capitolele de mai jos .

Poate depune Cerere de Autorizatie sau Dare de Seama in nume propriu.

Poate vizualiza toate cererile de autorizatii si dari de seama proprii.

Poate face o plata in avans utilizand serviciul mpay.

Cetatean autentificat (Specialist eliberare):

 

Poate depune cereri de autorizatie si cereri de dare de seama in numele unui transportator in portalul extern la solicitarea acestuia

 

Cetatean autentificat (Sef serviciu Eliberare):

Este un rol de functionar ANTA si are aceleasi capabilitati ca si un Specialist Eliberare cu mentiunea ca are posibilitatea de a selecta ignorarea regulilor de business in cadrul depunerii unei cereri de autorizatie pentru un transportator.

Administrator Liferay

 

Administratorul Liferay seteaza in contul transportatorului IDNO-ul pe care il prezinta acesta in solicitarea de inregistrare. Pentru aceasta, el trebuie sa navigheze in Panou de control -> Users and Organizations; pentru utilizatorul dorit se selecteaza meniul contextual Actiuni si se alege Editeaza iar din pagina rezultata se alege Campuri Editabile din sectiunea Diverse; acolo se completeaza campurile Idno cu valoarea corespunzatoare si Ptype se completeaza cu valoarea ’pj’ aferenta persoanelor juridice.

 

Átlagos (0 Szavazatok)
Az átlagos minősítés 0.0 csillag a lehetséges 5-ből.
Megjegyzések