« Back to 0.4.Pagini in portal

0.6.Depunere Cerere Autorizatii online

Functionalitatea este disponibila in portalul extern utilizatorilor care au asociat rolul Transportator.

Utilizatorul cu rol de Transportator, dupa ce se autentifica in aplicatie cu succes, poate depune cereri de autorizatii pentru uzul propriu. Un transportator nu va putea depune cereri in numele altui transportator. 

In partea de sus a formularului se observa atentionarea catre utilizator in legatura cu crearea unui ordin de plata Mpay in cazurile in care costul cererii depaseste suma disponibila in contul ANTA si faptul ca, alternativ, se poate efectua o comanda Mpay in avans pentru o suma dorita si apoi completarea unei cereri si trimiterea acesteia catre ANTA.

Transportatorul va trebui sa completeze toate informatiile necesare (in afara de majoritatea campurilor de mai sus care se completeaza automat – numar cerere, data cerere, nume transportator, adresa acestuia, numar licenta, telefon, email).

In ecranul de mai jos se poate vedea prima linie din formularul electronic ce reprezinta cererea de autorizatii. Aceasta linie poate ramane singulara in cadrul cererii sau se mai pot adauga maxim 4 linii la aceasta, evident cu combinatii de autorizatii diferite. A se vedea figura urmatoare:

De asemenea cetateanul poate sa bifeze sau nu campul Sunt de acord cu semnarea electronica. In partea inferioara a paginii se gasesc campurile de completat de catre transportator / utilizator ANTA in numele transportatorului.

Daca cetateanul doreste sa adauge o noua combinatie de autorizatii la cea de pe randul completat anterior, este necesara bifarea campului Adauga Linie.

Se apasa butonul Trimite pentru a trimite petitia. Daca nu sunt completate corect toate campurile, atunci cetateanul /transportatorul va primi o eroare, precum in imaginea de mai jos:

In acest caz, va trebui sa inchida mesajul de eroare primit, si sa completeze corect toate campurile.

In momentul trimiterii cererii catre ANTA, utilizatorii cu rolul Specialist Eliberare primesc o notificare prin email, care ii anunta ca au o noua cerere de evaluat pentru aprobare/respingere. De asemenea evenimentul este inregistrat si in aplicatia M-Log.

Daca transportatorul nu detine suficienti bani in contul ANTA, se creeaza automat o comanda M-Pay cu suma de plata egala cu diferenta de bani intre costul total al autorizatiilor de pe cererea curenta si suma existenta in contul ANTA al transportatorului respectiv la momentul crearii comenzii M-Pay. Aceasta comanda M-Pay trebuie platita in maximum 24 de ore. Se creeaza si o notificare pe email in sensul acesta; este anuntat transportatorul care a depus cererea ca s-a creat o comanda in M-Pay aferenta cererii si se inregistreaza acest eveniment si in aplicatia M-Log. 

Daca nu se plateste comanda M-Pay in 24 de ore, se anuleaza automat si comanda M-Pay si cererea respectiva de autorizatii (fie aflata in lucru fie refuzata).

Daca exista cereri refuzate, si cu comanda M-Pay aferenta neplatita mai vechi de 24 de ore se anuleaza comanda M-Pay automat.

Se poate realiza insa o plata in avans anterioara trimiterii cererii, banii intrand in contul ANTA si adaugandu-se la suma deja existenta in acesta. 

 

Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.
Comments
No comments yet. Be the first.