« Back to 0.4.Pagini in portal

0.8.Depunere Cerere Dare de Seama online

Functionalitatea descrie modalitatea de depunere online a unei dari de seama pentru autorizatiile INTERBUS prin intermediul portalului extern. Aceasta actiune este disponibila transportatorilor inregistrati in sistem, fiecare putand depune dari de seama pentru autorizatiile proprii. Un transportator nu va putea depune dari de seama in numele altui transportator. Functionalitatea este disponibila in portalul extern utilizatorilor care au asociat rolul Transportator.

In figura de mai jos se poate vedea pagina unde transportatorul isi poate depune cererea de dare de seama. Sunt obligatorii de completat toate campurile din pagina. Unele campuri, cum ar fi de exemplu Numar dare de seama, Data dare de seama, IDNP/IDNO, Nume transportator, Adresa transportator, Numar licenta, Telefon, Email, Total (km), etc. sunt completate automat de catre sistem. 

Dupa completarea tuturor campurilor necesare, utilizatorul logat poate apasa butonul Review pentru a verifica datele introduse deja. Exista deja verificari in fundal pe anumite campuri care afiseaza mesaje de eroare in cazul completarii eronate a unui camp dat, ceea ce ajuta utilizatorul in demersul completarii corecte a documentului.

Daca utilizatorul considera ca cererea de dare de seama a fost completata corect, poate apasa butonul Trimite urmand ca dupa o perioada de asteptare sa primeasca un mesaj de confirmare a trimiterii cu succes.

In cazul completarii incorecte a formularului pentru cerere de dare de seama, sistemul afiseaza in partea inferioara a paginii o lista de erori in diverse campuri ce sunt specificate de catre sistem. Formularul nu se poate trimite cu erori de completare.

Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.
Comments
No comments yet. Be the first.